Wethouder Jan van Hal verrast met kunstwerk

img_5654

Achtste editie ook volgend jaar op een geschikte plek in Etten-Leur

Jan van Hal verrast met kunstwerk Stichting LeukeDingenDag

ETTEN-LEUR – De Stichting LeukeDingenDag heeft wethouder Jan van Hal een schilderij overhandigd De wethouder, die zichtbaar verrast was met het schilderij, zegde de stichting toe dat het kunstwerk een mooi plaatsje krijgt op zijn werkkamer op het Stadskantoor van Etten-Leur.

DOOR PETER HOUTEPEN

De Stichting LeukeDingenDag geeft pleegkinderen in de leeftijd van 0 tot 14 jaar een dag  om nooit te vergeten. Deze kinderen zijn om wat voor reden dan ook uit huis geplaatst en vervolgens ondergebracht bij gezinsvervangende tehuizen en pleeggezinnen.

Geschikt

Op 26 juni van dit jaar vond de zevende editie plaats van de landelijke LeukeDingenDag. Nadat de zesde editie in het klooster van het Withof (in 2015) tot een einde was gekomen omdat deze verhuurd was aan een derde, was het aan het bestuur de schone taak een nieuwe, geschikte locatie te zoeken. Wim Vernes, voorzitter van de stichting, zocht contact met de gemeente Etten-Leur en had in no time een afspraak. De locatie werd vervolgens snel gevonden in het oude internaat aan de Edward Poppelaan in Etten-Leur. Bijzonder centraal gelegen in de gemeente en zeer geschikt vanwege de ligging vlakbij het station.

Kinderparadijs

Wethouder Jan van Hal draagt de Stichting LeukeDingenDag een warm hart toe en is van mening dat dit soort evenementen in Etten-Leur moet blijven. “Daarom heeft hij wederom voor 2017 een mooie locatie aan ons cadeau gedaan die wij mogen gebruiken en omtoveren tot een waar kinderparadijs”, aldus Marion van Merode van de stichting. “Om onze dankbaarheid te tonen is er van een aantal jonge bezoekertjes een handafdruk gemaakt, die vervolgens ingelijst is en overhandigd is aan de wethouder.”

 Vrijwilligers

Op 25 juni 2017 wordt de achtste LeukeDingenDag gehouden. De stichting is hiervoor nog op zoek naar vrijwilligers die het hart op de goede plaats hebben zitten. Reageren kan via de website: www.leukedingendag.nl

 Doel

Stichting LeukeDingenDag is opgericht in februari 2014 en heeft als doel het werven en beheren van gelden om daarmee minder bedeelde kinderen in Nederland te ondersteunen en te vermaken. De stichting bestaat uit een klein bestuur van gedreven en enthousiaste vrijwilligers die in hun vrije tijd proberen om de doelstellingen te realiseren. Met behulp van sponsoren en vele vrijwilligers wordt al sinds 2011 vele kinderen een geweldige dag bezorgd. De sponsorcommissie binnen de stichting werft gelden, verbruiksgoederen, consumptiegoederen en materialen. Dit vindt plaats middels actieve persoonlijke werving. Stichting LeukeDingenDag blijft naar nieuwe manieren zoeken om haar inkomsten te vergroten en binnen de mogelijkheden te groeien.

Voorzitter Wim Vernes (links) overhandigt het schilderij aan Jan van Hal. FOTO MARION VAN MERODE

 

 

Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>