Krantenartikel BN de Stem

foto
BN de Stem Etten-Leur 27 juni 2016

Ze genieten er helemaal van op de LeukeDingenDag voor pleegkinderen en hun verzorgers. Charlotte (7, vooraan), Halimatu (9) en Roxy (7) worden ‘mooi gemaakt’ door meiden van de kappersopleiding. “Omdat die kinderen dat verdienen.” foto Marcel Otterspeer/Pix4Profs
Gewoon een onbekommerd dagje

Tweehonderd pleegkinderen én hun verzorgers mogen gratis een dag genieten in Etten-Leur.
“Zo gewoon is dat niet.”

Ze glundert in de kappersspiegel, de 7-jarige Charlotte. Helemaal blij dat ze zo wordt verwend. Haar pleegmoeder geniet mee. “Prachtig dat mensen dat voor ons doen.”
Die mensen, dat zijn ruim veertig vrijwilligers van de stichting LeukeDingenDag. Deze zondag leggen zij in en rond de leegstaande gebouwen van het voormalige Edward Poppe Internaat pleegkinderen én hun verzorgers in de watten. Meer dan tweehonderd, vooral uit West-Brabant, maar ook van veel verder weg. Want het is inmiddels de zesde LeukeDingenDag en ze hebben er allemaal goede geluiden over gehoord. “Het is prachtig voor ons. Je bent er helemaal uit. Veel van deze mensen kunnen dat niet betalen”, weet pleegvader Niek (42), terwijl Rodney (11) met de tong uit zijn mond priegelt aan de modelbouwtafel.
Mede-organisator Wim Vernes (50) uit Etten-Leur, in het dagelijks leven ambtenaar bij Justitie, wordt daar ook tijdens de zesde LeukeDingenDag nog steeds door geraakt. “Er zijn kinderen van pleeggezinnen die het hele jaar door nergens komen. Omdat er geen geld voor is, omdat er tijd tekort is in instellingen. Je hebt kinderen uit één gezin die uit huis zijn geplaatst en elkaar niet meer zien. Een pleegjongetje ontmoette hier bij ons zijn zusje weer. Dan moet ik even slikken ja. Dat zijn schrijnende zaken.”
Voldoende om de voorzitter van de LeukeDingenDag en een vaste kern te motiveren. Ze halen geld op bij de Lions Clubs in Etten-Leur en Bergen op Zoom. Krijgen van de middenstand veel versnaperingen. En al die vrijwilligers die de springkussens droog dweilen, fotoshoots doen met de meiden en tattoos plakken op stoere jongensarmen.
Ironisch genoeg gebeurt dat allemaal in een voormalig internaat… Maar daar staat geen kind bij stil. Wat de Etten-Leurse wethouder Jan van Hal betreft, zijn ze volgend jaar weer welkom, áls het gebouw dan nog beschikbaar is. Eline en Charon van de kappersopleiding komen dan ook weer: “Mooi om die kinderen eens te verwennen.”
Een pleegjongetje ontmoette hier bij ons zijn zusje weer. Dan moet ik slikken

Wim Vernes, organisator

Uitnodiging 2018

logoUitnodiging op zondag 24 juni 2018 van 11.00 tot 16.00 uur (regio West-Brabant)

Ben jij één van de kinderen die deelneemt aan de LeukeDingenDag 2018?

De LeukeDingenDag wordt dit jaar voor de 8e keer georganiseerd voor alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar die om welke reden dan ook niet meer (volledig) thuis wonen, samen met hun (pleeg)ouders  of begeleiders!

De kinderen kunnen gedurende de dag kosteloos deelnemen aan de workshops en alle activiteiten. Voor een impressie van deze dag kijk op  https://www.youtube.com/watch?v=owQQk1yI3Jw#action=share

Jullie worden verwacht tussen 10.30 en 11.00 uur.  Om 11.00 is de feestelijke opening, zorg dat je dit niet mist!!!

Programma:

 • Make-up / kappers / fotoshoot
 • Pony rijden
 • Springkussen
 • Cupcakes versieren
 • Modelbouw
 • Creatieve workshops
 • Graffiti
 • Stormbaan
 • Reiki / massage
 • Boogschieten
 • Hiphop
 • fotograaf
 • Paintball
 • …en nog veel meer!

Voor eten, drinken en andere lekkernijen wordt gezorgd.

Enthousiast? Meld je dan gelijk aan!! Want het aantal inschrijvingen is beperkt.

Vul het inschrijfformulier in en stuur deze voor 22 mei a.s. naar wijzijnerbij@leukedingendag.nl. Vermeld in het onderwerp “aanmelding LeukeDingenDag”. Of vul het webformulier in onderaan deze uitnodiging.

Het is belangrijk dat de kinderen gedurende de dag onder begeleiding zijn van een volwassene.

Vragen? Stel ze per mail aan Maartje en Marlies via wijzijnerbij@leukedingendag.nl.

Tot ziens op de LeukeDingenDag!

Organisatie & vrijwilligers van de Stichting LeukeDingenDag

Mailadressen worden alleen binnen de stichting gebruikt om de uitnodiging voor de nieuwe LeukeDingenDag te versturen, indien u uit ons bestand verwijdert wil worden horen we dit graag.

*(De snacks zijn halal.  Verder willen we de ouders vragen om op te letten indien er sprake is van een allergie. Bij twijfel neem gerust contact met ons op )

Kledingadvies:

Er zijn binnen en buitenactiviteiten. Denk aan makkelijk speelkleding, evt.  sportschoenen en warme kleding en/of (regen)jas voor buiten.

Reisinformatie:

De locatie is goed bereikbaar met de auto en is op loopafstand van een treinstation.